El nou moll de creuers es construirà a Tarragona per la lentitud del projecte a la Pineda

La terminal de creuers es quedarà a Tarragona i no anirà finalment, a la Pineda. La lentitud de la tramitació per la construcció del contradic dels Prats ha fet prendre la decisió al Port de recuperar l'antic projecte del Moll de Balears, molt a prop de l'actual terminal provisional. La mesura ja s'ha aprovat per fer front al creixent mercat de creuers. Suposarà una inversió inicial de 20 milions d'euros. En una entrevista al programa Interès de Tac12 que s'emetrà aquest divendres, l'encara president del Port, Josep Andreu, ha anunciat que la decisió ja està presa.

El consell d'administració de l'Autoritat Portuària de Tarragona i Ports de l'Estat ja han donat el vist-i-plau a la propera construcció de la nova terminal de creuers de Tarragona, que finalment no anirà al moll del futur contradic dels Prats sinó molt a prop de l'actual ubicació provisional, al moll de Balears, pendent de construcció. Ja fa mesos que el Port buscava una alternativa a la ubicació de la Pineda, per la lentitud del projecte del contradic, a causa dels estudis mediambientals. 

L'anunci coincideix amb la decisió de Costa Cruceros d'ampliar novament la capacitat del vaixell la propera temporada i el creixent mercat creuerista al Port de Tarragona. El projecte de la nova terminal de creuers hauria d'entrar en funcionament el 2020 o el 2021. La previsió d'aquesta temporada, encara en marxa, parlava de 80.000 creueristes aquest any, després dels més de 50.000 del 2017.