Dijous de neteja i recuperació a Tarragona després de la tempesta

 

L'avinguda dels Països Catalans de Sant Pere i Sant Pau ja ha tornat la normalitat després de la segona tanda de tempestes d'aquest dimecres. Els llocs més afectats, incloses escoles com la Salle o la Pax, han intensificat els treballs per tornar els equipaments a la situació normal. 

Només algun toll al lloc on dues dones van estar a punt d’ofegar-se a causa dels aiguats. Va ser una de les imatges d'un dimecres marcat per la tempesta que a primera hora de la tarda omplia aquesta avinguda, com si fos un riu. 

Aquest dijous encara alguns veïns buidaven baixos d'aigua acumulada en clavegueres i recol·lectors d'aigua. L'Escola la Salle, a Sant Pere i Sant Pau, ha hagut de suspendre les classes d'Educació Infantil d'aquest dijous i canviar el lloc d'acollida d'Educació primària.

En una altra escola, la Pax, prop també de Sant Pere i Sant Pau, a mig matí encara quedaven restes de la tempesta. Està situada a peu d'una vessant boscosa a la urbanització Tarragona 2. El centre està preparat amb col·lectors d'aigua com aquest, encara que poc van poder fer per evitar que l'aigua entrés per aquesta porta a les aules d'educació infantil.

A fora, al pati, el sorral segueix ple de fang, mentre la pista esportiva comença a recuperar el seu estat. Els operaris enviats per l'Ajuntament seguien a mig matí traient l'aigua i el fang.

Tarragona ha despertat aquest dijous gairebé com ho va fer aquest dimecres, amb sol i calor. La inesperada tempesta de la tarda va tornar a sorprendre vianants i conductors, en punts com aquest, la Nacional 340 a la zona del Polígon Francolí i Icomar. Aquest dijous, l'acumulació d'aigua que va atrapar aquí diversos vehicles és ja només una anècdota.