×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

El Catllar i l'Arboç rellancen a les grans colles del món casteller

Cap de setmana per emmarcar al món casteller. Entre el Catllar i l'Arboç es van poder veure 15 castells de la Gamma Extra. A Catlar va destacar la segona millor actuació de la història de la Jove de Tarragona, que va descarregar el primer 2d9 del seu historial. La Vella va recuperar sensacions descarregant el 4d9 amb el pilar dues vegades i els Castellers de Vilafranca van completar el 3d10 a l'Arboç

El món casteller ha viscut un d'aquells caps de setmana dels que reforcen a l'afició per a preparar un segon tram de temporada que promet ser de màxims. El Catllar i L'Arboç van veure les millors actuacions fetes mai en aquestes dues places tradicionals del món casteller amb tres colles que van reivindicar-se com la punta de llança del món casteller actual.


El millor cap de setmana global va ser per a la Jove de Tarragona, que van encadenar set castells de la Gamma Extra en menys de 48 hores i que al Catllar va signar la segona millor actuació del sue historial. Un Catllar que va veure el primer 2d9 emmanillat descarregat mai pels del Cós del Bou, que van espantar els fantasmes de l'estructura del dos amb un treball impecable de folre i manilles i una gran velocitat en l'execució. Abans els d'Aleix Bordas havien signat el segona 5d9 descarregat del curs, per tancar l'actuació amb el 9d8 i el segon pilar de vuit de la temporada. La Jove no va aixecar el peu de l'accelerador a l'Arboç, repetint tant el 5d9 com el 9d8 a les dues primeres rondes. Després de descarregar l'únic castell no de Gamma Extra a la trecera en forma de 4d9, van tornar a encara un pilar de vuit que aquest cop només van poder carregar.

Un cap de setmana que pot ser clau per a un Colla Vella que per fi va poder demostrar a plaça tot el que ha treballat al pati d'assaig. Els del Portal Nou van esvaïr dubtes ja dissabte al Catllar on després d'obrir plaça amb el 3d9 amb folre, van descarregar per primer cop enguany el 4d9 amb el pilar, castell que se'ls havia ressistit a La Bisbal. A la tercera ronda van tornar a demostrar el seu domini amb el 5d9 per tancar l'actuació amb el pilar de set. Una actuació que van calcar al dia següent a l'Arboç, tot i que amb un canvi d'ordre ja pensant en Sant Fèlix, atacant ja en primera ronda el 4d9 amb el pilar, que van tornar a descarregar amb solvència. Una Vella que també va tornar a completar el 5d9 i que encara Sant Fèlix amb ànims renovats.

I a l'Arboç també es va veure l'atre gran imatge del cap de setmana, el 3d10 amb folre i mnailles que per segon any consecutiu els Castellers de Vilafranca van descarregar a pocs dies de Sant Fèlix, on de ben sgeur obrirà l'actuació verda. El van acompanyar d'un esplèndid 2d9 emmanillat, però a la tercera ronda els dubtes amb els castells amb el pilar van tornar a aparéixer, deixant el 4d9 amb l'agulla en intent. El dia anterior els vilafranquins van descarregar el millor castell que es va veure al Catllar amb el 3d9 amb l'agulla, al que van aocmpanyar del 2d9 emmanillat, el 4d9 amb folre i el pilar de set.