Vilafranca i la Jove completen un podi que governa la Vella i deixa fora la Joves

La victòria de la Colla Vella al capdamunt del podi del concurs de castells hi hem de sumar la segona posició dels Castellers de Vilafranca, i el tercer lloc per la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Fora del podi se'n va quedar la Joves de Valls a qui el Concurs se li va torçar des del primer castell. Molt millor per les seves expectatives li van anar les coses als Xiquets de Tarragona que van sortir de plaça havent descarregat la tripleta màgica.

18 anys després els castellers de Vilafranca no van poder celebrar una nova victòria al Concurs i van haver de confromar-se amb la segona posició. Els vilafranquins però van intentar plantar batalla a la Vella, sobretto amb un 3d10 emmanillat majestuós d escarregat a la primera ornda. A la segona els problemes que els han apcmpanyat en aquesta temporada es van tornar a mostrar en un 2d8 sense folre que només van poder carregar. I a la tercera finalemnt els verds van claudicar amb un 4d 10 emmanillat que no va tenir ppcions en cap moment. Van assgurar la segona posició amb el seu castell més segur, el 2d9 ammanillat.

I per tercera edició consecutiva l'altra plaça dle podi va ser per a la jove de Tarragona, que va signar una meritòria tercera posició amb una actuació però agredolça pel liles. Aquests van descarregar amb molt de treball el 5d9 folrat a la priemra ornda i a la sgeona van atacar el gran rpete del dia, un 3d10 que igual que a Santa tecdla va treballar massa aviat i només van pdoer carregar. a la trecera ronda els del Cós del Bou van optar pe runa via conservadors que els va donar la tercera posició.

Una de les sopreses de la jornada va sre la quarta posicó dels Capgrossos de Mataró, que descarregant per segon cop a la seva històra conjuntament el 2d9 emmanillat i el 5d9 amb folre van superar finalemnt a la Joves de Valls. Uns vallencs que van veure com la sev agran aposta pels castells sense folre es ocmençava a torçar ja a la priemr aornda quan el seu castell estrella, el 2d8, quedava només en carregat. Els vermells van veure com les seves possibilitats s'esfumaven amb dos intents desmuntats de 4d9 sense folre. Finalemt, amb el 3 i el 4d9 amb folre van signar la conquinea plaça.

I qui també va sortit de laTAP amb la morla pels núvols van ser els Xiquets de Tarragona, que van descarregar la trip'leta màgica per primer cop en els darrers tres anys. uns matalassers que van cofirmar les bones sensaicons de Santa Tecla ajuntant els dos castells bàsics

Pel que fa a la resta de colles destaca el 2d9 emmanillat carregat pels Castellers de Sants, i el 4d9 amb folre descarregat pels Castellers de Barcelona.