La CEPTA aposta per una taxa a tot l'Estat per mantenir les autopistes

Entre l'any vinent i el 2021 acaba la concessió de les autopistes que passen per la demarcació, l'AP-7 i l'AP-2, i la intenció del govern és no renovar-les. Per garantir el bon manteniment de les vies, la patronal tarragonina, la CEPTA, aposta per implantar una taxa, una mena d'eurovinyeta, que pagarien tots els conductors de l'Estat. Una altra alternativa seria incloure una partida específica als pressupostos generals de l'Estat per mantenir aquestes vies ràpides, unes infraestructures que es consideren prioritàries.

La concessió de les autopistes que passen per la demarcació, l’AP7 i l’AP2, acaba a finals de l’any vinent i al 2021. Davant d’aquest fet, la patronal tarragonina, la CEPTA, considera que cal obrir un debat per decidir el futur d’aquestes vies. Calculen que el manteniment dels 170 quilòmetres d’autopistes només a la demarcació fregaria els 14 milions d’euros anuals. Una xifra elevada que hauria d’assumir el Ministeri. Per poder-hi fer front i, un cop descartada la pròrroga dels peatges, aposten perquè els pressupostos generals de l’Estat incloguin una partida específica per mantenir-les. Una altra possibilitat seria establir una taxa, una mena d’eurovinyeta. La CEPTA creu que s’hauria d’aplicar a tot l’Estat i no només a Catalunya, i l’haurien de pagar tots els usuaris de les autopistes i no sols els transportistes. D’aquesta manera, segons la patronal, es garantirien els recursos necessaris perquè aquestes vies puguin mantenir la qualitat actual.

La CEPTA també reclama la prolongació del desdoblament de l’autovia A-7 i assegura que la prohibició de circular-li camions no és la solució. Reclamen també l’acabament de l’autovia A-27 fins a Montblanc i creuen que el desdoblament que no és necessari és el de la N-240.