Una Santa Tecla més descentralitzada amb 475 actes

Ja es coneixen els actes de les Festes de Santa Tecla. Del 15 al 24 de setembre la ciutat estarà immersa en la seva festa major. Enguany la festa s’escampa per la ciutat mantenint la Part Alta com a eix dels actes tradicionals. Una programació que té més de 470 actes. 

Tal com va aprovar el ple de l’Ajuntament de Tarragona a través d’una moció les festes de Santa Tecla es descentralitzaran. La Part Alta continuarà sent l’escenari dels actes tradicional però la festa s’amplia a nous espais. Destaca el concert principal de les festes amb Roba Estesa i Txarango que es farà el carrer Vidal i Barraquer. El remodelat Mercat Central i els jardins de Saavedra són altres zones noves. Des de l’Ajuntament apunten que ara com ara aquesta és la màxima descentralització possible.
En total s’han programat més de 470 actes del 15 al 24 de setembre, amb algunes novetats. Destaca la creació de ‘Fes-te la festa’, on es vol agrupar a tots els elements fets per la ciutadania i les associacions en una cercavila que recorrerà la Rambla Nova. També es modifica el recorregut final de l’Anada d’Ofici i de la Professó, que s’escurça, d’aquesta manera quan s’arribi a la plaça del Fòrum s’anirà cap al carrer Nou del Patriarca fins a arribar al Pla de la Seu. I també novetat per millorar la convivència durant el seguici, ja que hi haurà un aparcament per a cotxets a l’Antiga Audiència.
Una Santa Tecla que enguany commemora entre altres el 40 aniversari del retrobament del Ball de Bastons, els 30 anys de la Mulassa i del Ball de Serrallonga o els 15 anys dels 7 Pecats Capitals.