Catorze espectacles per la nova programació d'una Trono que creix en espectadors

La Sala Trono estrenarà la setmana que ve nova temporada. Hi inclourà catorze espectacles, bona part d’ells amb accent local, però també produccions d’abast internacional. La nova temporada arriba amb bones sensacions després d’haver gairebé duplicat el nombre d’espectadors durant el primer cicle de producció estable al nou equipament que ocupa ara la sala Trono-Armanyà.

El canvi de casa ha beneficiat notablement la Sala Trono-Armanyà. En els primers quatre mesos de temporada estable, la primavera passada, a les noves instal·lacions que explota la productora a l’espai escènic del Teatre Metropol s’ha multiplicat en més d’un 40% l’assistència d’espectadors. Enguany, de febrer a maig 3.125 espectadors (el 77% de l’ocupació total) van passar per la sala. Molt per sobre dels 1.800 amb què es va tancar el mateix període a l’antiga sala de la Part Alta.

Les xifres permeten encarar amb ambició una nova temporada que es dividirà en dos quadrimestres. Fins al mes de gener inclòs es podran veure a la Trono un total de 14 espectacles. Quatre d’ells, provinents d’Argentina, donaran un toc internacional a una cartellera que apostarà fort també pel talent de casa. Ho farà, per exemple, amb una proposta “musicocontemporanioteatral” del polifacètic Roger Benet i la dansa de la companyia tarragonina de ballet Amaia Dorronsoro, dins el cicle Kilòmetre Zero. El creador Marc Chornet i el seu projecte Ingenu també serà present a la cartellera amb Yerma mentre el vallenc Ricard Farré tancarà la programació al gener actuant a Les Dones Sàvies. Una presència de talent local dalt de l’escenari que no es nova a la Trono.

Tenors, de la companyia Il·luminati, obrirà una temporada on també destacarà Màtria, de Carla Rovira, o El Declive, de la companyia argentina Banfield Teatre. D’altra banda, lluny de la sala del carrer Armanyà, produccions pròpies de la Trono com El Sostre o l’Hey Tius Mola, es podran veure aquesta temporada a Barcelona.