Floria manté que sempre ha actuat dins la legalitat i Ciutadans demana un Ple

La interlocutòria judicial feta públic ahir, que manté com a investitats Josep Fèlix Ballesteros, Begoña Floria i fins a 15 persones més pel cas Inipro segueix cuejant, després de les peticions de dimissió d'Esquerra, el PDeCat i la CUP. Avui ha reaccionat a twitter Begoña Floria, que insisteix en el seu compliment de la legalitat. Ciutadans demana un Ple extraordinari abans de la dimissió de l'alcalde. I el PP, soci de govern, de moment segueix sense cap posicionalment oficial.

"Avui em sento impotent davant l'evolució del cas Inipro", així comença l'única intervenció pública que ha fet la portaveu de l'equip de Govern a l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, després de saber que continua investigada pel cas Inipro. La regidora socialista considera "inexplicable" l'auto del jutge i assegura que està vivint un procés dolorós. Igual com farà l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, Begoña Floria també presentarà recurs, i es referma que sempre ha actuat dins la legalitat.

Pel que fa al soci de govern del PSC a l’Ajuntament, el PP, destaca que la resolució judicial no és ferma i assegura que no prendrà cap decisió fins que el jutge obri, si és que ho fa, judici oral. Seria llavors el moment d’estudiar possibles accions, però no ara. Des de l'oposició, després les peticions de dimissió d'Esquerra, el PDecat i la CUP, Ciutadans demana abans la convocatòria d'un Ple extraordinari.

La formació taronja vol escoltar els arguments de Ballesteros en un Ple, a l'expectativa de l'obertura de judici oral, que és quan l'actual imputació podria convertir-se en acusació formal. En aquest suposat cas, recorda Ciutadans, Ballesteros hauria de posar el seu càrrec a disposició del partit, com marquen els estatuts dels PSOE.