La FEAT rebutja les bonificacions per desviar camions per l'Ap-7 i Ap-2

 

La restricció dels camions per l'N-240 i l'N-340 no satisfà al sector del transport. Des de la Federació d'Autotransport de la Província de Tarragona insisteixen que la mesura els criminalitza i que els seus impostos haurien d'haver servit per reformar les carreteres Nacionals. Demanen un cop més, que s'incrementin les bonificacions més enllà del 50%.

El sector de les empreses de transportistes no ha aconseguit el seu objectiu, igualar les bonificacions pel pas obligatori de camions per l'AP-7 i l'Ap-2 en d'altres punts de l'Estat, on arriben a més del 70%. Des del primer dia els transportistes han alertat que la mesura és insuficient ja que només s'estalviaran entre el 43% i el 50% del peatge i que la part que hauran de pagar serà un cost afegit pel sector. Per això reclamen la gratuïtat. 

Creuen que la culpa de la sinistralitat a les carreteres nacionals no és dels camions, sinó de la manca d'inversió del Ministeri de Foment, que hi hauria hagut de destinar l'impost sobre el carburant, creat específicament per això.

Les empreses de transport asseguren que no han pogut negociar amb el Govern Espanyol cap tipus de millora de les bonificacions, en una negociació que ha estat inexistent, diuen, amb el Ministeri de Foment.