Preocupació per la inseguretat als carrers del Serrallo de Tarragona

Els veïns del barri tarragoní del Serrallo viuen atemorits des de fa un mes per un augment de la inseguretat als seus carrers. La majoria no volen parlar a càmera però denuncien que hi ha diversos edificis ocupats ilegalment que son el focus de conflictes dins del barri.

El Serrallo és un dels barris més emblemàtics de la ciutat. Fa anys que els veïns denuncien la situació que s’està vivint amb l’ocupació de diferents pisos. Ara, però, ens asseguren que s’està fent insostenible, encara que quan parlem amb ells a peu de carrer no vulguin parlar a càmera per por a quedar senyalats. Les baralles, els robatoris i les amenaces en les darreres setmanes s’estan succeint, i els veïns viuen atemorits.

L’edifici de Rancho Grande és el principal focus de tota la problemàtica. Els serrallencs asseguren que l’edifici té una trentena de pisos, propietat dels bancs, i més de la meitat estan ocupats. Segons els testimonis, roben subministraments municipals i acumulen una gran quantitat de brossa al carrer.

Des de l'Ajuntament asseguren que la comunicació amb els bancs propietaris és fluida i que es busca una solució eficient. De moment, s'ha augmentat la vigilància policial i les patrulles per la zona. Mesura que els veïns veuen insuficient.

Els serrallencs esperen que tot se solucioni aviat per posar fi a la inseguretat i per frenar l'èxode de veïns que s'ha experimentat en els últims anys.