L'ANC preveu mantenir la participació per la Diada al Camp de Tarragona

L'Assemblea Nacional Catalana ja ha omplert 53 busos a l'Alt Camp, el Tarragonès i al Conca de Barberà a dues setmanes de la manifestació per la República Catalana de l'11 de setembre. Són xifres similars a l'any passat. Els organitzadors esperen arribar als nivells de participants de l'any passat.

En un context post referèndum de l'1 d'octubre i amb el clam ara d'implementar la República i alliberar els presos polítics, l'ANC ultima els preparatius per a la celebració de la Diada de l'Onze de setembre. Un dels principals elements dels últims anys són els busos que surten des de la majoria de localitats catalanes, per a trobar-se a la ja habitual manifestació a Barcelona. A la demarcació de Tarragona ja n'hi ha prop de 50 busos plens i s'espera que la xifra augmenti en les pròximes setmanes.

Segons dades de l'ANC, a la comarca del Tarragonès s'han emplenat ja 20 busos només a la Tarragona i hi ha una expectativa semblant a la resta de la comarca.

Dades similars a les de l'any passat a Valls, on s'han emplenat ja 17 busos i s'han venut prop de 900 samarretes. L'organització espera omplir fins a 27 busos a la capital i als 40 busos a tota la comarca.

Des de l'ANC a la Conca, les dades són també molt semblants a diades anteriors, amb quasi 800 places de bus ja ocupades i un gran nombre de samarretes venudes.

L'any passat van sortir de tot el Camp de Tarragona prop de 300 autobusos cap a la capital catalana, molts d'ells plens també de cultura popular. Es calcula que unes quinze-mil persones d'aquest territori van assistir a la convocatòria de l'ANC, com a prèvia, ara fa un any, del referèndum de l'1 d'octubre.