Màxima expectació davant les diades d'El Catllar i l'Arboç

Cap de setmana apassionant el que ens espera en matèria castellera, sobretot amb les diades d'El Catllar i l'Arboç aquest dissabte i diumenge. La Colla Vella, la Jove de Tarragona i els Castellers de Vilafranca tenen la intenció de portar castells de gamma extra com el 5d9 amb folre o el 4d9 amb l'agulla, sense descartar algun castell superior. La Joves de Valls també podria portar el 2d8 sense folre diumenge a Igualada

El darrer cap de setmana d’agost tornarà a reunir a les millors colles del món casteller en dues places tradicionals com les del Catllar i l’Arboç on les dues principals favorites a endur-se la diada de Sant Fèlix, Colla Vella i Castellers de Vilafranca, es trobaran amb una Jove de Tarragona que té sobretot en el Catllar un dels principals reptes de la temporada.

Els tarragonins volen refer-se de la irregular diada de Sant Magí, tornant a descarregar dos castells de gamma extra completats enguany, el 5d9 amb folre i el pd8 i descarregant per primer cop el 2d9 emmanillat que va quedar en carregat el passat diumenge. El principal repte del dia però passarà per sumar un nou castell de Gamma extra al seu ampli ventall, el 4d9 amb folre i agulla, una estructura que els del Cós del Bou no han intentat mai en la seva trajectòria.

Al costat de la Jove, la Colla Vella vol continuar amb la seva trajectòria gairebé immaculada cap a Sant Fèlix al Catllar, amb la intenció primera de descarregar novament dos grans castells de Gamma extra com el 5d9 amb folre i el 4d9 amb el pilar. A partir d’aquí, el tercer castell dels rosats podria passar per estrenar a plaça el 4d9 sense folre, castell que volen portar el 30 d’agost a Vilafranca. També caldrà veure si es pot veure el primer espadat de vuit dels del Portal Nou.

Per últim, els Castellers de Vilafranca arriben al Catllar amb els dubtes provocats per les últimes caigudes i a menys d’una setmana de la seva festa major. Els verds asseguren novament el 2d9 emmanillat i no descarten castells com el 5d9 amb folre i el 3d9 amb l’agulla.

Del que passi al Catllar despendrà en gran mesura l’actuació del dia següent a l’Arboç, on les tres colles es tornaran a trobar juntament amb els locals Minyons de l’Arboç.

Un cap de setmana on també es podria tornar a veure el 2d8 sense folre de la Joves de Valls. Els vermells es plantegen portar el seu castell estrella diumenge a Igualada, també amb la mirada posada en la diada de Sant Fèlix. Els del carrer d’en Gassó no descarten tampoc un possible intent sobre el 5d9 amb folre, que se’ls va travessar a La Bisbal