×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

El Concurs de Castells prioritzarà els castells descarregats

Canvis en la taula de puntuacions del concurs, a partir d'ara només es comptarà un castell carregat de cada colla en la puntuació final. Es vol prioritzar així els castells descarregats. També destaca el canvi d'ordre dels castells sense folre respecte als de 10 pisos, donant més valor als primers

El Concurs de Castells ha entrat de ple en el debat que fa dies ronda el món casteller al voltant de la importància que S’ha de donar als castells carregats respecte als descarregats. en aquest sentit s'emmarca la nova decisió de la Comissió Assessora del certamen al voltant de la taula de puntuacions de la mateixa.

Així, a partir d'ara tant en el Concurs com en les diades que serveixen per a configurar la classificació per a participar-hi, només es comptarà un castell carregat dintre de les tres construccions que sumen la puntuació. és a dir, si en una actuació la colla compta amb dos castells carregats, el de menor puntuació serà eliminat en la puntuació final. Una decisió que s'ha pres per damunt d'altres propostes i que busca una priorització encara més gran dels castells descarregats.

L'altre canvi significatiu en la taula de puntuacions passa per a que en el proper certamen els castells sense folre ja assolits, el 4d9 i el 2d8, passaran a tenir més puntuació que els castells de 10 pisos, que fins ara puntuaven més. Des de l'organització justifiquen aquest canvi per la tendència dels darrers anys, on s'han vist a plaça més castells de 10 que castells sense folre, especialment el 2d8.

Per últim, la taula incorpora tres noves construccions, totes tres inèdites. Són el 9d9 amb folre, a proposta de la Jove de Tarragona, el 4d10 sense manilles i el 2d10 amb folre, manilles i puntals, aquest dos darrers a proposta de la comissió assessora.