Un nou ball parlat i un concert a l'anella mediterrània, novetats de Santa Tecla

Santa Tecla ja dibuixa el seu programa, que avui s’ha donat a conèixer amb novetats culturals com la recuperació del ball parlat de Sebastiana del Castillo i la descentralització del concert de les Festes amb l’orquestra Mondragón i El Último Tributo a l’anella mediterrània. Seran prop de 500 actes de tot tipus amb aniversaris d’entitats com els 365 anys del Ball de Bastons, els 35 del Ball del Diables i els 30 dels Xiquets del Serrallo.

Santa Tecla estrena un nou ball parlat, el de la Sebastiana del Castillo. Arriba de la mà de l’Associació Mulassa de Tarragona, que a partir del text original, recupera de manera actualitzada i amb voluntat de continuïtat aquest ball parlat. Es representarà únicament el dimarts 18 de setembre a les vuit del vespre a la Plaça de les Cols.

L’escenari del macroconcert d’enguany serà l’Anella Mediterrània. Aquest any amb un esperit revival. La Orquestra Mondragón estrenarà musicalment aquest indret tal i com ho va fer 25 anys enrere a l’Avinguda Marquès de Montoliu, quan la seva actuació per Santa Tecla va significar el primer concert de gran format per festes majors a la ciutat.

Un altre dels espais destacats d’enguany serà el Mercat Central, tant a l’interior, com a l’exterior a la Plaça Corsini. Aquest indret es recupera per les festes i ha estat el lloc escollit per acollir la Plaça Friki i per posar punt i final al Correfoc.

La gimnasta tarragonina Bito Fuster, una de les més guardonades de la història de la gimnàstica rítmica espanyola i responsable esportiva dels Jocs Mediterranis, serà la pregonera d'unes festes de Santa Tecla on nombroses entitats i elements del Seguici celebraran els seus anniversaris.