Les figures del carilló del mercat, pràcticament enllestides

 Les figures del carilló del Mercat Central de Tarragona ja estan acabades, només falta acabar-les de pintar. Ara s’han enviat a Madrid per a encaixar-les al mecanisme del carrusel d’autòmats. En els propers dies tornaran a Tarragona, on s’acabaran de pintar. Estarà llest per Santa Tecla.

L'àliga, el lleó o els gegants són alguns dels elements més representatius del seguici popular de Santa Tecla i que, a partir d'ara acompanyaran un dels edificis històrics de Tarragona. Es tracta de l'edifici del mercat central que estrenarà un nou carilló, que acompanyarà l'històric rellotge del mercat, juntament amb diverses figures. El joier Joan Serramià ha elaborat un total de fins a 7 figures, creades amb diversos materials com fibra de vidre i diferents policromats.

S'espera que les figures estiguin llestes durant la segona quinzena de setembre, quan començaran les celebracions per les festes de Santa Tecla a la ciutat.

Des de l'ajuntament també s'ha anunciat que unes setmanes abans les figures s'exhibiran al mateix mercat però a peu de carrer. Serà llavors quan el públic podrà observar les figures abans que siguin col·locades al seu lloc definitiu, al costat del rellotge.