Cambrils inaugura el Memorial per la Pau

Cambrils ha homenatjat les víctimes de l'atemptat del 18 d'agost de l'any passat, amb motiu del primer aniversari d'aquest succés. Es va descobrir el Memorial per la Pau, situat al punt del passeig marítim on es van abatre els cinc terroristes.

Un acte emotiu i breu per commemorar el primer aniversari dels atemptats a Cambrils. Al mateix lloc dels fets es va inaugurar el ''Memorial per la pau'', un mosaic amb la il·lustració del colom, símbol de concòrdia. Aquest nou espai commemoratiu va acollir l'ofrena floral, en què hi van participar víctimes dels atacs i familiars. També va haver presència institucional de la Generalitat amb el President Quim Torra al capdavant,  i de diferents figures polítiques del Govern central com les ministres Meritxell Batet i Reyes Maroto.

L'alcaldessa de Cambrils va lloar la tasca dels cossos de seguretat i d'emergències i va remarcar que és municipi d'acollida. El president de la Generalitat va assegurar que era un dia de record per a tots aquells que van patir de manera activa o passiva aquest acte de terror i va assegurar que  la prioritat sempre és ser al costat de les víctimes.

També hi van assistir  alcaldes d'altres municipis, com Subirats, Ripoll, Barcelona, Tarragona i Saragossa, en representació de l'única víctima mortal que va deixar la nit d'aquell 18 d'agost i que era aragonesa.