Les caigudes amarguen un Sant Magí històric

 

 

La  diada de Sant Magí d'aquest diumenge s'ha viscut amb eufòria i ràbia al mateix temps per les caigudes. Amb objectius importants aconseguits per les colles tarragonines, la Jove que va fer la millor actuació de la jornada tot i les ensopegades, uns castellers de Sant Pere i Sant Pau que van descarregar per primer cop el 2 de 8 amb folre. Els Xiquets de Tarragona van carregar el seu primer castell de 9 de la temporada mentre els del Serrallo assolien el seu segon 2 de 7 descarregat del seu historial.

Sensacions contraposades les que va deixar el Sant Magí casteller en unes colles de Tarragona que van aconseguir complir alguns dels seus grans reptes, però que van veure com les múltiples caigudes acabaven marcant negativament la diada.

És el cas d'una Jove de Tarragona que va completar la millor actuació del dia tot i que va quedar lluny del seu millor programa. Els liles van ensopegar ja a la primera ronda amb un 5d9 amb folre que no va estar còmode en cap moment, i que va caure poc després de la carregada. Després de recuperar sensacions descarregant el 9d8, els d'Aleix Bordas van repetir la història del 5d9 amb el seu principal objectiu del dia, un 2d9 emmanillat que va començar a treballar massa aviat i que també es va trencar poc segons després de carregar-se. Van tancar l'actuació descarregant el pilar de set amb folre.

I l'altre gran moment de la diada va arribar amb el primer 2d8 amb folre dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que van descarregar amb suficiència en el primer intent de la seva història, demostrant que la colla està preparada per reptes superiors. Els de la camisa verda van continuar l'actuació signant la seva millor tríada de castells sumant el 3 i el 4d8. La mala notícia va arribar a l'ornada de pilars, quan pocs instants abans de carregar el segon pilar de set del curs l'espadat es va trencar provocant una caiguda perillosa que va deixar tocats a uns castellers verds que no van poder celebrar com es mereix la gran diada duta a terme.

Pel que fa als Xiquets de Tarragona, van sortir satisfets a mitges d'una actuació que va veure la primera aleta a un castell de 9 pisos matalasser d'enguany amb el 3d9 amb folre carregat a la primera ronda. A la segona van descarregar el seu millor castell enguany, el 5d8, mentre que per acabar l'actuació van optar pel 4d8 i un pilar de sis que només van carregar.

Els únics que si van sortir amb l'actuació somiada de Sant Magí van ser uns Xiquets del Serrallo que a la tercera ronda van descarregar el segon 2d7 del seu historial, a la mateixa diada on van aconseguir el primer ara fa tres anys. Abans havien obert plaça amb el 4d7 amb l'agulla i amb el primer 5d7 del curs, rubricant així la millor actuació de la temporada i una de les millors del seu historial.