La processó de Sant Magí posa punt i final a les festes del patró

https://youtu.be/jXsAor9zENU

La culminació de les festes de Sant Magí va arribar aquest cap de setmana amb la processó de la imatge del Sant que com cada any va sortir des de la seva capella al Portal del Carro. El seguici popular de Tarragona va acompanyar la processó que va tenir lloc als carrers de la Part Alta de la ciutat.

El patró tarragoní va fer el seu recorregut precedit de la creu tradicional, els portants de l’aigua i els infants, que representen la persecució i martiri de sant Magí per part dels soldats romans. La imatge anava seguida pel clergat i les autoritats de Tarragona i pobles veïns.

Després del recorregut la imatge del sant portada pels Ministrers de la Ciutat de Tarragona va iniciar el seu ascens fins el portal del carro on va esperar la pujada dels pilars de les colles castelleres de la ciutat. Per ordre d’antiguitat les colles van pujar d’una en una fent un pilar de 4 per travessar el Portal del Carro i arribar fins la imatge de Sant Magí per retre homenatge al patró.

Dins els actes festius de Sant Magí també es va presentar el puzle de les festes que habitualment recull una imatge de les figures del seguici popular. Enguany amb la edició número 13 del puzle els protagonistes són els Nanos Nous de Tarragona a partir d’una imatge de la fotògrafa Esther Huguet Torrell.

Els Nanos Nous expliquen que estan contents que hagin estat escollits per la representació gràfica del puzle per què són un dels elements més estimats per la canalla de la ciutat. Després de les festes de Sant Magí el puzle es podrà continuar comprant en diferents botigues i llibreries de la ciutat.