×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

L'Esbart Dansaire de Tarragona estrena el nou Ball Pla de Sant Magí

Tarragona està d'estrenes amb Sant Magí. Ahir s'estrenava el ball Pla de Sant Magí, una dansa que es balla en poblacions com Vilafranca o Santa Coloma de Queral però que aquí s'hi ha donat un toc tarragoní amb la música inspirada amb els propis goigs.

El portal del carro va ser l'escenari escollit per fer la presentació del nou Ball Pla de Sant Magí de Tarragona. Aquesta dança representada per l'Esbart Dansaire de Tarragona és propia de poblacions com Santa Coloma o Vilafranca i ve acompanyada per una música inspirada en els goigs. Tot plegat, una inciativa que des de fa prop de quatre anys que es va planetjar i que té la finalitat de donar personalitat tarragonina a aquesta dansa tradicional. Un ball que consta de dues parts, una d'elles oberta al públic.

Antigament, aquesta dansa es ballava a la brufaganya i des de fa 7 anys es torna a representar a la ciutat per la novena. Enguany, a més, amb identitat pròpia tarragonina dotant de més riquesa cultural a les festes majors de Sant Magí.

L'objectiu de la Confraria a mig termini és aconseguir que aquest ball es pugui representar el dia de Sant Magí després de la missa solemne del matí.