La cucafera, dames i vells i gegants i nanos, protagonistes als actes previs a Sant Magí

Tarragona està preparada per a les festes de Santa Tecla ara que ja té princesa i cavaller per enfrontar-se i capturar a la Cucafera. El càsting va tenir lloc a la plaça de les Cols a la part alta del municipi dins els actes de Sant Magí i van participar-hi 7 noies i 4 nois per aconseguir interpretar els dos personatges que han de donar vida a la llegenda de la cucafera. Els valents escollits hauran d’enfundar-se la seva disfressa i preparar-se per a Santa Tecla on hauran de demostrar tot el seu esforç.

A més s’ha celebrat la quarta edició del vermut Dames i Vells, que després de quatre anys ja s’ha incorporat com a clàssic al calendari de festes de Sant Magí. Aquest any els versots seran els més reivindicatius i han promès tractar temes com el procés, els jocs mediterranis i els Borbons amb un humor enverinat que busca fer riure a tothom i animar la festa amb la seva peculiar posada en escena.

Dins els actes de Sant Magí també va tenir lloc la 5a trobada de Gegants i nanos a la plaça de les Cols. 26 colles d’arreu de Catalunya van participar en aquesta plantada, on uns 60 gegants es van passejar per Tarragona.

També es va celebrar el 5è Concurs Estibacaixes, organitzat per la Colla Jove a la Plaça de la font. En aquest curiós concurs els participants tenen 2 minuts per escalar una torre de caixes que ells mateixos van apilant i l’objectiu es apilar-ne tantes com l’equilibri permeti. És el segon any consecutiu que es celebra a la Plaça de la Font perquè en anteriors edicions el local de la Jove es va quedar petit per als participants més àgils.