×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

Pastís, maces i carretillades per celebrar 35 anys de Ball de Diables

Aquesta és la imatge, tota la colla del ball de diables de Tarragona reunits per celebrar els 35 anys de l’entitat. A més de l’aniversari de la colla gran, els tarragonins també celebren aquest any el 20è aniversari del Ball de Diables Infantil de Tarragona i el 10è de l’Aligueta que va estar present durant l’acte festiu.

La colla va oficiar a la plaça Corsini una cerimònia on presentaven el pastís d’aniversari, encarregat a la pastisseria Cal Jan de Torredembarra, coneguda per la seva relació amb la família Rovira que tenen tradició d’aliguers i un lligam estret amb el seguici popular de Torredembarra y Tarragona. Després del pastís, la colla gran dels diables va encendre una carretillada en mig de la plaça per oficiar la cerimònia d’aniversari, commemorant la que van fer fa 34 anys.

La celebració va continuar amb la presentació de la reproducció de la maça del ball de diables infantil a escala exacta d’un terç en comparació amb la dels adults. Aquesta peça la van encarregar a Berga, municipi on els diables infantils van començar a utilitzar maces ja fa anys, i segons el president de la colla els tarragonins seran els primers diables del tarragonès en tenir la maça infantil.

Els actes van incloure versots per part dels membres de la colla i una carretillada infantil per commemorar el seu aniversari i la reproducció de la maça que va estar a la venda amb la resta de marxandatge. Els diables continuaran celebrant actes al setembre on també celebraran els 30 anys de la samarreta de les festes, els 25 que fan el Ball Parlat de Sant Miquel i també els 25 anys que van estrenar el vestuari de l’Arcàngel Sant Miquel.