×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

Més de 2.000 ciclistes reclamen un enduriment del Codi Penal

 

A Riudoms, més de 2.000 ciclistes es van concentrar per reclamar un enduriment del Codi Penal. Va ser la resposta del col·lectiu després del doble atropellament mortal de fa una setmana a la carretera T-310. Familiars de les víctimes i representants polítics també van participar a l'acte.

Més de 2.000 ciclistes es van reunir per recordar els dos ciclistes morts fa una setmana a Riudoms. Van avançar en marxa lenta des de l’entrada al municipi i fins al punt exacte on es va produir l’accident, a la carretera T-310, al quilòmetre 8. A més dels ciclistes, a l’acte van participar també les famílies de les dues víctimes mortals. Tots ells amb una reclamació unitària: que es reformi el Codi Penal i s’endureixin les penes. Una petició que arriba mentre al Congrés dels Diputats es debat sobre aquesta possible modificació.

L’Associació de Ciclistes Professionals demana que les penes s’elevin fins als 9 anys, el doble de les actuals, per aquells que provoquin un accident amb més d’una víctima i quan la causa sigui conducció temerària o sota els efectes de drogues o alcohol. També reclamen que les condemnes arribin als 4 anys per als provoquen un accident i fugen, un fet que, asseguren, és cada cop més comú.

Els ciclistes asseguren que demanen l’enduriment de les penes no només per ells sinó també per altres col·lectius que també poden ser víctimes d’accidents. Una reivindicació a la que es van afegir també noms coneguts.

Aquest acte ha arribat després de l’últim accident mortal, que es va produir quan un noi de 18 anys i que, segons els Mossos, conduïa sota els efectes de les drogues, va envestir els dos ciclistes. A més d’aquest col·lectiu, també van participar a l’acte diferents representants polítics que van condemnar els fets i van mostrar el seu suport a les famílies.