Restauren els elements ruixadors de la revetlla remullada de Sant Magí

Un càntir i un tall de síndria gegant remullen la multitud en una de les nits estivals més esperada i refrescant a Tarragona. És la revetlla remullada, un espectacle que ja fa dues dècades que capitalitza els actes festius de Sant Magí. El pas del temps però, ha deteriorat aquests dos elements icònics de la festa, que ara han passat pel taller per recuperar el seu esplendor. L’encarregat de restaurar-los és el mateix escultor que ara fan vint anys va crear les peces, el vallenc Eudald Ferré.

Eudald Ferré compta amb l’ajut de Sergi Iglesias, també especialitzat en l’elaboració d’elements festius, com és el cas del Basilisc de Valls, l’última incorporació al seguici festiu de la ciutat de Valls. Els dos treballen per completar una restauració que es centra especialment a dotar els elements icònics d’una nova capa de pintura mantenint l’essència i el caràcter de les peces originals.

Els renovats elements ruixadors tornaran a ser protagonistes juntament amb el carro i la petxina pelegrina en una jornada festiva que, per primer cop, inclourà també una versió familiar pels més petits. A banda de la revetlla del dissabte 18, el mateix dia al migdia, amb les mateixos elements com a protagonistes, tindrà lloc la Petita Remullada.