Neix una plataforma per millorar la sanitat pública de Tarragona

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona lidera la creació d’una plataforma per una sanitat pública de Tarragona. Una iniciativa que pretén aplegar sensibilitats diverses: sindicats, partits polítics, entitats veïnals i socials; i que es concep com un moviment social que pretén pressionar els responsables de Salut per buscar solucions als dèficits existents a la regió sanitària del Camp de Tarragona.

Entre els principals cavalls de batalla de la nova plataforma hi trobem la voluntat d’arrencar garanties parlamentàries que accelerin i fixin els terminis de construcció del nou hospital Joan XXII. En aquest sentit, la plataforma vol reunir-se amb la consellera de salut.

La plataforma també denuncia que s’ha derivat pacients a centres hospitalaris de Barcelona per realitzar-hi tractaments o proves que es podrien fer a la demarcació, on existeixen els equips necessaris per dur-los a terme, demana una dotació pressupostària que reverteixi el temps d’espera als hospitals, i també paralitzar el trasllat dels serveis d’oncohematologia del Joan XXIII. Són alguns dels punts que s’han tractat en una primera reunió de la plataforma que ha comptat amb la presència de regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona, i també dels partits de l’oposició. Els impulsors de la plataforma calculen que s’han afegit al projecte una cinquantena d’entitats.