Lleugera reducció de l'atur durant el mes de juliol a Tarragona

 

Tarragona tanca el mes de juliol amb menys aturats respecte al passat mes de juny, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball.

 

Tarragona tanca el mes de juliol amb menys aturats. En total, la xifra ha disminuït en 210 persones, el que suposa una reducció de la desocupació que no arriba ni al mig punt, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball. 


La tendència a la baixa la segueixen també Catalunya i tot l’Estat, tot i que aquest juliol ha registrat el descens més baix de l’atur dels últims sis anys.

A la demarcació actualment hi ha prop de 42.500 aturats i a Catalunya freguen els 370.000.

Per sectors i com és habitual durant cada estiu, són els serveis els que generen més ocupació, pels contractes vinculats a la temporada turística. A la demarcació en concret el nombre d’aturats d’aquest sector ha baixat en 240 persones. Baixen també els desocupats de la construcció i la indústria, per aquest ordre, tot i que de forma encara menor al dels serveis. Al contrari, l’agricultura en canvi genera nous aturats.

Des del govern central destaquen que les dades demostren un cop més que la recuperació econòmica ja es una realitat, tot i que s'ha de treballar perquè aquesta arribi a tots els sectors de la societat.

Els sindicats valoren negativament aquestes dades. Diuen que es tracta de la dinàmica estival típica i que els contractes segueixen sent precaris.

Si ens fixem en els aturats de la demarcació de fa un any ara hi ha 1.360 persones MENYS sense feina que al juliol de l’any passat. Es tracta d’una reducció de l’atur del 3%.