Quim Nin, més a prop de tornar a la Diputació

Moviments a la Diputació de Tarragona, que poden fer possible el retorn de Quim NIn a la corporació, de la qual va ser-ne vicepresident. Nin, que no ha estat renovat com a secretari general de Presidència del Govern català, podria accedir a l'escó que avui ha deixat lliure l'alcaldessa de Cunit.

La renúncia aquest divendres a l'escó de diputada per Convergència i Unió a la Diputació de Tarragona de l'alcaldessa de Cunit Montserrat Carreras per motius personals i professionals, obre la porta al retorn a l'ens supracomarcal de l'exvicepresident de la corporació Quim Nin.

Nin tornaria així a la Diputació set anys després, quan va abandonar el seu càrrec de vicepresident per a ser el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona. Nin, que continua sent l'alcalde d'Albinyana, va deixar la primera línia política amb l'entrada del nou govern català, que el va cessar com a secretari general de Presidència, després de ser una de les principals peces d'enllaç amb el govern sorgit després de l'aplicació de l'article 155.

Un ple de la Diputació en que també s'ha fet el relleu de portaveu del grup d'Esquerra Republicana, on el tarragoní Pau Ricomà substitueix l'ebrenc Gervasi Aspa.

Ricomà s'ha estrenat en el càrrec denunciant juntament amb la CUP la no inclusió en l'ordre del dia d'una moció dels dos grups en que s'instava a la Diputació a col·locar un llaç groc a la façana de l'edifici en solidaritat ¡amb els presos i exiliats. Els dos grups han criticat la manera de procedir del president Josep Poblet.

Un Josep Poblet que ha defensat la seva posició manifestant que el contingut de la moció ja havia estat debatut al ple i que aquest ja havia mostrat el seu posicionament.

La moció havia arribat al ple a petició del col·lectiu Tercera Joventut per la República