Òscar Peris recupera el càrrec de delegat de la Generalitat a Tarragona

El Camp de Tarragona ja té delegat. Finalment, després de definir el nou mapa de vegueries, per la qual la delegació de Tarragona perd la comarca del Baix Penedès. La Generalitat ha oficialitzat ja els nous càrrecs. El vallenc Òscar Peris, cessat pel 155, recuperarà el càrrec que ja ostentava des del mes de gener de 2016.

El vallenc Òscar Peris ocupava per primer cop el despatx de la delegació del Govern del Camp de Tarragona el mes de gener de 2016. Ara, aquesta imatge es tornarà a repetir. La creació de la nova vegueria del Penedès ha retardat el nomenament dels nous Delegats de Govern de l’executiu de Quim Torra, que finalment ja els ha posat cara. A Tarragona, Peris, cessat per l’aplicació de l’article 155 el passat mes de novembre, ha estat restituït en el càrrec, tot i que al vallenc aquest verb no el convenç. Recorda que hi ha nous consellers i que la fesomia del govern ha canviat al temps que valora la renovació de la confiança en la seva persona com una oportunitat per donar continuïtat als projectes engegats durant l’anterior etapa.

Amb la nova redistribució geogràfica de les vegueries instaurada pel nou govern de la Generalitat, amb la creació de la del Penedès, Peris perdrà la influència sobre el Baix Penedès, però mantindrà al seu càrrec la resta de comarques que formen el Camp de Tarragona.

D’altra banda, l’acceptació del càrrec de delegat que ja ostentava abans del 155, comportarà també la renúncia de l’acta de diputat que ara ocupava Peris al Parlament de Catalunya, ja que els dos càrrecs són incompatibles. Peris cedirà el seu escó de diputat a Raquel Sans, la cinquena a la llista d’Esquerra per Tarragona, que liderava el mateix Peris, a les eleccions del 21 de desembre.