El Govern nomenarà delegat al Camp de Tarragona dimarts vinent

 

Dimarts vinent es posarà fi a l'absència de delegat del Govern al Camp de Tarragona, des del cessament d'Òscar Peris amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Durant més de 7 mesos la delegació del Govern ha funcionat sense delegat però si amb directors dels serveis territorials.

La formació del nou executiu no havia resolt fins ara la restitució d'aquest càrrec, perquè a partir d'aquesta legislatura el Camp de Tarragona perd la comarca del Baix Penedès, que dependrà ara de la nova delegació territorial del Penedès. I això és el que ha bloquejat fins ara els nomenaments dels delegats territorials.

De visita a Tarragona, Elsa Artadi no ha aclarit si Òscar Peris tornarà a la seva responsabilitat com a delegat del Govern. Ara exerceix de diputat per Esquerra al Parlament en representació de la circumscripció de Tarragona. Artadi ha dit que ho aclarirà el mateix Govern quan es facin els nomenaments. La consellera de la Presidència ha presentat aquest dijous a Tarragona la nova línia del Fons Feder. Els ajuts europeus destinaran 37 milions d'euros a Catalunya, en projectes de sostenibilitat i promoció cultural i econòmica.

Del Camp de Tarragona hi podran participar els municipis de més de 20mil habitants, o els Consells Comarcals en representació dels pobles més petits.