×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Les obres de l'Anella Mediterrània, gairebé enllestides

El Palau d'Esports dels Jocs Mediterranis i l'estadi d'atletisme obriran portes el 2 d'octubre, tal com s'havia previst al seu dia per definir de manera definitiva el cor dels Jocs Mediterranis a la ciutadania. Més enllà de petits detalls, tots dos equipaments són una realitat. I és que el procés d'execució del total de l'Anella Mediterrània, a excepció del centre aquàtic, arriba ja al 98%. Xifra més que suficient per rebre la meta de la Vuelta a España, dimarts vinent.

Aquest és l'estat de l'avinguda de l'Anella Mediterrània. A l'alçada del vehicle blau se situarà la meta de la quarta etapa de la Vuelta de dimarts, en l'acte esportiu més important que acollirà Tarragona abans de la celebració dels Jocs. Sobta el poc moviment a les instal·lacions, però el rellotge ja no juga en contra del comitè organitzador del 2018. En solitari accedim a la joia de la corona, un pavelló que gairebé ha enllestit la tercera fase del projecte i que ens deixa imaginar perfectament com lluirà a partir de l'any vinent. Amb els revestiments de fusta i els vidres per facilitar la visibilitat de la premsa, només manca per licitar la quarta i última fase.

Si continuem el camí pel carrer central de l'anella, arribem a la llacuna artificial, on la vegetació ha crescut canviant completament les sensacions cromàtiques de la nostra anterior visita. Serà el punt d'esbarjo obert a Ponent, amb 3.600 arbres. Tornem en direcció contrària i, a l'altre cantó, ens trobem amb el camp de rugbi que respondrà, a partir de l'octubre, a les necessitats del club local, que treballa provisionalment al Complex Educatiu.

De camí cap a l'estadi d'atletisme arribem al clot del centre aquàtic, l'únic gran racó que encara no té forma perquè va ser el darrer amb finançament garantit per part de l'administració estatal. Ara en oferta pública, les obres començaran en dos mesos i conclouran al març. Superem l'antic pavelló i accedim a la passarel·la per visualitzar, des de dalt, la nova pista atlètica. La intenció és que, des del mateix octubre, els esportistes ocupin de nou el remodelat recinte. Dimarts i amb la meta de la Vuelta serà la primera vegada que la ciutadania accedirà lliurement a l'Anella Mediterrània.