Primers Gamma Extra de l'any a Tarragona i catedral dels Xiquets

Tarda d’estrenes per part de totes les colles en una diada del Pla de la Seu que va ser l’escenari dels primers castells de la Gamma extra que es veuen enguany a la ciutat de Tarragona. Castellers de Vilafranca i Castellers de Sants hi van descarregar el 2 de 9 emmanillat. Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, van descarregar el 5 de 8.

La Gamma extra va arribar a Tarragona. Així va ser gràcies als primers 2 de 9 amb folre i manilles descarregats aquesta temporada en tot el món casteller per part dels Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants. Els verds van signar la millor actuació del dia i del que porten de temporada, ja que a la torre emmanillada li van sumar el 3 i el 4 de 9 en folra i el primer pilar de set amb folre que descarreguen enguany els de Cal Figarot.
 
També va ser la millor actuació de l’any dels barcelonins, que se’n van de vacances descarregant juntament al primer gamma extra de l’any tant el 3 com el 4 de 9 amb folre, aquest després d’un intent desmuntat.
 
Una actuació que ha de servir als amfitrions Xiquets de Tarragona per a donar un impuls psicològic a la colla gràcies al primer 5 de 8 de la temporada matalassera, descarregat a la cinquena ronda de la diada. I és que els de Sergi Feijoo van descarregar a la segona el 4 de 8 per obrir la diada, i a la tercera ronda van completar el 3 de 8. Així les coses, els matalassers van optar per a rematar la diada amb la primera catedral del curs, que van acabar descarregant després d’un primer  intent desmuntat.