×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

L'aigua, protagonista dels actes de Sant Magí

Una setmana carregada d'altres actes relacionats amb Sant Magí, molts d'elles els tradicionals, els multitudinaris i, en definitiva, els de tota la vida. I mentre Sant Magí afronta el punt més alt de la seva agenda, les últimes hores hem contemplat diverses propostes festives, habituals i nouvingudes però que disposen de l'aigua com a fil conductor.

És un acte nou d’enguany i es diu TarraAQUAnins. Barreja la tradició dels conta contes amb la conscienciació sobre la importància de l’aigua, un recurs natural escàs. Ha estat Agustí Ferrer qui ha donat el tret de sortida a l’activitat. Els més petits han passat una bona estona i han après consells, com avisar als pares si alguna aixeta es queda oberta.
L’aigua i la platja van ser protagonistes dels actes de Sant Magí aquest dimarts. Al Miracle, les andròmines, tant les infantils com les d’adults, van omplir la platja, en la vuitena edició d’aquesta particular travessa. Els participants havien d’arribar fins a la boia i tornar, sense perdre l’aigua de Tarragona. En aquesta edició l’estat de la mar, amb bandera groga, no va acabar d’acompanyar, i va afectar algunes de les andròmines.
També a la platja, però a l’Arrabassada, el protagonisme va ser pels castells de sorra. El concurs ha arribat a la 58 ena edició i és un dels esdeveniments clàssics de Sant Magí. Els participants es van dividir en categories diferents: infantil, adults i grups. Es van veure escultures molt variades i algunes de gran complexitat.
Un altre acte tradicional és l’escenificació de la vida de Sant Magí gràcies a les tradicionals contalles, escenificades per l'esbart Santa Tecla a la plaça de Sant Llorenç. Es tracta de set quadres plàstics i escènics que expliquen, acompanyats de textos, la vida del sant, des de la seva arribada al territori fins al seu captiveri i posterior miracle a la roca de la Brufaganya.