Un Sant Joan d'estrenes a Tarragona

 

També va haver castells com és tradicional per Sant Joan en una Plaça de la Font de Tarragona que va veure estrenes aquest curs per part de totes les colles tarragonines.

La principal va ser el 4d9 amb folre descarregat per la Jove de Tarragona, que es va convertir en la tercera colla en fer-li l'aleta aquesta temporada. Abans de l'estrena del 4, els d'Aleix Bordas havien descarregat el tercer 3d9 amb folre de la temporada, ajuntant per primer cop els dos castells bàsics de nou aquest curs. A la tercera ronda van optar per una opció més aviat conservadora amb un 4d8 amb l'agulla que va patir a la sortida del 4, descartant un possible intent sobre el 9d8. van tancar l'actuació amb un nou pd6.

La segona millor actuació del dia la van protagonitzar uns Castellers de Sant Pere i Sant Pau que van donar una passa més en la seva progressió estrenant enguany el 4d8 a la tercera ronda. Un carro gros que van haver de treballar, però que van descarregar per completar la primera clàssica de vuit cel curs, ja que a la primera ronda van descarregar el quart 3d8 de l'any i el 2d7.

Estrena també, però aquest cop a mitges dels Xiquets de Tarragona, que van fer l'aleta al primer castells de la gamma alta de vuit de l'any, un 2d8 amb folre pero que es va trencar just després de coronar-se. Van completar l'actuació amb el 4d7 amb l'agulla i un 4d8 del que havien desmuntat abans un intent.

Per últim els Xiquets del Serrallo van aprofitar Sant Joan per fer la primera actuació amb tres castells de set del curs, amb el 4d7 amb l'agulla com a castell més destacat.