1 de cada 3 llars de Camp Clar té incidències en la factura de la llum

1 de cada 3 llars del barri tarragoní de Campclar tenen incidències en la seva factura electrècia. És la principal dada del projecte A-porta que té l'objectiu d'ajudar els veïns a millorar la seva eficiència energètica, i a no pagar de més pels serveis que realment necessiten.

Les visites emmarcades dins el projecte veïnal A-Porta, desplegat durant l’últim any al barri de Camp Clar han detectat incidències relacionades amb les factures elèctriques en 339 llars de les 903 visitades, que han permès entrevistar 2.250 persones, a les quals s’ha assessorat també en matèria de consum energètic. En la majoria dels casos detectats la problemàtica a la factura elèctrica s’ha centrat en la contractació d’una potència inadequada, per sobre les necessitats. També s’han detectat famílies que desconeixien que podien optar al bo social o serveix extres.

A banda de la problemàtica amb la factura de la llum, el projecte A-Porta també ha detectat al Bari de Camp Clar anomalies amb la factura de l’aigua a 235 llars i en 89 més, problemes derivats del subministrament de gas.

El projecte també ha servit per advertir un percentatge elevat d’habitatges amb problemes d’humitat, el 42% dels pisos visitats, i també problemes d’aïllament i brutícia en un 29% de les llars que han participat del projecte impulsat per la confederació d’associacions veïnals de Catalunya