Torra assistirà a la inauguració dels Jocs, però trenca relacions amb Felip VI

El president de la Generalitat, Quim Torra, sí que assistirà a la inauguració oficial dels Jocs Mediterranis. Diu, però, que ell i el govern català trenquen relacions amb Felip VI i la monarquia.

El president de la Generalitat ha anunciat la seva decisió a menys de 12 hores de la cerimònia inaugural dels Jocs. Ha fet una declaració institucional i ha assegurat que assistirà a l’inici oficial dels Jocs, però a partir d’avui trenca relacions amb el rei Felip VI i la monarquia. Torra ha assegurat que ha esperat fins l’últim moment per anunciar la seva decisió per si el rei reflexionava i volia escoltar el moment de greu excepcionalitat que viu Catalunya.

Torra també ha anunciat que aprofitant la coincidència amb rei a la cerimònia inaugural li lliurarà els informes del Síndic de Greuges sobre l’1 d’octubre. El president de la Generalitat diu que no es pot normalitzar la situació, però assegura que visitarà Tarragona i desitja que aquests siguin uns Jocs d’èxits.

Torra era l’última personalitat que quedava per confirmar la seva assistència a una cerimònia que comptarà amb la presència de Felip VI i també del president espanyol Pedro Sánchez.