Dos drons, preparats per si cal activar-los durant els Jocs Mediterranis

Una de les prioritats dels Jocs Mediterranis és la seguretat. L’ampli dispositiu dissenyat especialment per l’esdeveniment inclou també dos drons, que, si cas, s’activaran. Els Mossos d’Esquadra han fet les proves necessàries i nosaltres els hem acompanyat.

Aquest és un dels drons que formen part del dispositiu de seguretat dels Jocs. Estarà situat a l’entorn del Nou Estadi durant la cerimònia d’inauguració, aquest divendres. A més, els Mossos d’Esquadra tenen també un altre aparell, en aquest cas amb característiques diferents. Es tracta d’un dron que porta un cable per endollar-lo a l’electricitat i això fa que tingui molta més autonomia. Els dos aparells estaran preparats, però això no vol dir que s’activin.

Gràcies als drons els Mossos poden tenir una panoràmica aèria, en aquest cas del Nou Estadi, i de la forma menys invasiva possible, és a dir, que no sobrevolen les zones on hi ha persones. Si fos necessari, s’acostarien al punt on es produís qualsevol incident. Les aeronaus envien les imatges fins al centre de coordinació de seguretat, i és des d’allà des d’on es prenen les decisions.  

A més de la cerimònia inaugural els drons estaran preparats per si cal activar-los en algun altre moment durant la celebració dels Jocs Mediterranis.