Les grades del circ romà es protegiran per evitar-hi actes incívics

Enllestida l'actuació a les restes del circ romà de la plaça dels Sedassos de Tarragona, tot i que amb retard i amb sanció per l'empresa. Una actuació que s'ha finançat amb 1 i mig per cent cultural. L'espai es protegirà per evitar-hi actes incívics.

Deu mesos més tard del que estava previst l’Ajuntament de Tarragona ha donat per acabada l’adequació de l’entorn de les restes monumentals de les voltes del circ a la plaça dels Sedassos. Un retard que ha obligat l’Ajuntament a sancionar l’empresa constructora per l’incompliment del termini amb la finalitat d’accelerar els treballs per arribar a temps i assegurar una inversió que anava lligada a una subvenció que tenia data de caducitat.

Els treballs de recuperació i integració urbanística d’aquest espai han costat 194.000 euros, dels quals, l’Estat, a través de l’1,5% cultural n’ha finançat el 75%. La intervenció, sobre dues voltes, s’ha focalitzat a restituir volumètricament l’espai de les grades amb una estructura de fusta. Una reconstrucció que, defensen els tècnics, s’adequa a les recomanacions de la llei de Patrimoni. Ara, un cop recepcionada l’obra, l’Ajuntament la completarà amb mesures de seguretat per evitar actes incívics, atenent les demandes veïnals.

El model de gestió previst inclourà visites programades en grup al monument, que s’integraria dins el circuit visitable del circ. Paral·lelament, s’estudia també la possibilitat de dur-hi a terme activitats públiques que siguin compatibles amb la preservació patrimonial i la convivència amb els veïns.