El debat sobre els llaços grocs centra el debat del ple de Tarragona

Al Ple de l'Ajuntament de Tarragona s'ha viscut una sessió marcada novament per la situació política catalana. El ple ha rebutjat una moció de Ciutadans que demanava retirar els llaços grocs de la via pública, però aquest ha estat un dels punts que ha generat més debat.

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha tornat a viure un intens debat sobre el moment polític que es viu a Catalunya. Ciutadans ha presentat una moció perquè es retirin els llaços grocs i les pintades a favor de la llibertat dels polítics independentistes presos dels espais públics i del mobiliari urbà.

La moció s’ha rebutjat gràcies a l’abstenció del PSC. Hi han votat a favor Ciutadans i el PP i la resta de grups s’hi han oposat. La majoria de partits han defensat que aquelles accions eren una mostra de llibertat d’expressió. Esquerra ha aprofitar per col·locar un llaç groc al ple i ha recordat l’especial simbolisme que asseguren tenen aquestes accions.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha argumentat l’abstenció del seu grup. I ha recordat que ell accepta que li demanin al carrer la seva dimissió com una acció de llibertat d’expressió i ha demanat que no es caigui en l’acció-reacció.

A banda, durant al Ple s’ha aprovat per unanimitat de tot el consistori una moció per tal de millorar i revitalitzar el barri del Port.