El Reial Club Polo, a punt per acollir l'hípica dels Jocs Mediterranis

Barcelona i Castelldefels són les dues úniques seus de fora de la demarcació de Tarragona. La capital catalana acollirà la prova de salts. Serà a les instal·lacions d'un clàssic de l'esport d'alt nivell, el Polo.

Els Jocs també es viuen a un dels punts emblemàtics de la Barcelona olímpica. Fundat l'any 1897, parlar d'equitació a Catalunya és especialment fer-ho del Reial Club Polo. Disposa de diverses seccions però el món del cavall és el seu signe identitari.

El club compta amb més de 10.000 socis i aquesta va ser la primera instal·lació remodelada amb motiu de Tarragona 2018. La cobertura de la històrica tribuna va generar un espai que resguarda els assistents. La demanda dels usuaris ha variat molt des d'aquella Barcelona de 1992.

Anys enrere el comitè organitzador tarragoní va fer visible la seva aposta pel Polo. La cura pel cavall és extrema. Les quadres, moltes d'elles instal·lades durant la prèvia de Barcelona 92, són el refugi d'uns animals cuidats com un tresor. El cavall de salt té experiència i serenor, amb un mínim de 7 anys de vida.

Una entitat que acollirà enguany 10 caps de setmana de salt i gairebé els mateixos entre doma clàssica i l'esport de polo. El programa de Tarragona 2018 contempla competicions per equips i individuals amb representació de 15 països. Espanya ha convocat els genets titulars i el segon equip de cavalls. Aquí saltaran 1 metre amb 40 centímetres, 20 menys que als Jocs Olímpics.

Satisfets de col·laborar amb Tarragona, admeten que ha costat donar a conèixer el projecte a Barcelona. L'Hípica de Tarragona 2018 es desenvoluparà entre el 27 i el 29 de juny. Del 5 al 7 d'octubre el Polo organitzarà també el torneig Chio un dels concursos més importants del món.