El litoral tarragoní disposarà aquesta temporada de 120 biòtops marins

En els propers dies s'instal·laran 17 nous biòtops de recuperació del fons marí entre Tarragona i Altafulla. Amb aquests ja en seran 120 de repartits pel litoral tarragoní. La iniciativa va començar el 2012 com un projecte ecològic per restaurar la flora i la fauna submarina de les nostres costes. Això s'aconsegueix gràcies al fet que els materials són molt duradors i no contaminen, fet que atreu a tot tipus de vida submarina.

Les costes de Torredembarra, Altafulla, Salou, Tarragona, l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’infant, compten amb aquests biòtops, per dos motius principals. Ajuda a reduir l’impacte sobre la sorra de la platja i atrau tot tipus de vida marina. Ara s’instal·laran 17 noves unitats, 7 a Tarragona i 10 a Altafulla, que sumaran un total de 120 biòtops a la costa Tarragonina. Tenen aquest aspecte, peces fetes amb un ciment natural amb una alçada d’un metre i mig, que arriben a pesar entre 1.500 i 2.000 kg. Un ciment d’alta durabilitat i que afavoreixen la vida de flora i fauna marines i que fan que es formin escull. Asseguren que el fons marí de les platges és molt poc ric, perquè el medi no es apte pel desenvolupament de vida natural.

Compleixen un objectiu ecològic i, en molts casos, turístic, com és el cas d’Altafulla, on aquests nous biòtops permetran fer més gran un parc submarí per fer snorkel i apreciar la vida submarina que s’ha desenvolupat. Els biòtops tenen un cost aproximat d’uns 2.000 euros cadascun, que paga íntegrament Repsol, mentre que els Ajuntaments es fan càrrec de la instal·lació i del manteniment.