El Concurs de Castells reafirma la seva aposta per la seguretat

Els ho avançàvem ara fa unes setmanes a TAC12, el Concurs de Castells fa una aposta per la seguretat penalitzant els enfonsaments i alliberant d'aquestes penalitzacions els peus desmuntats. Des de la direcció del certamen, a més, es torna a defensar la nova normativa sobre els castells carregats, treient ferro a la polèmica que ha generat.

La seguretat en les construccions castelleres serà un dels principals objectius de la 27ena edició del Concurs de Castells que es celebrarà del 30 de setembre al 7 d'octubre d'enguany. Com ja avançàvem ara fa unes setmanes en aquest informatiu, el Concurs penalitzarà en aquesta edició els enfonsaments en els castells amb manilles, mentre que deixarà de fer-ho amb els peus desmuntats, per a donar una segona oportunitat en igualtat de condicions a les colles per provar les seves estructures.

Uns canvis a la normativa que es sumen als ja aprovats mesos enrere com el fet de que només compti un castell carregat, o el canvi de posició a la taula de puntuacions dels castells nets i els emmanillats. Unes decisions polèmiques al món casteller, però que s'han tornat a defensar des de la direcció del certamen després de les opinions que creuen que pot canviar l'esperit del Concurs.

També referent a la seguretat, en aquest cas global de l'esdeveniment, s'ha encarregat un estudi de la singularitat del mateix a una empresa especialitzada de cara a futures edicions

Un concurs que no comptarà enguany amb cap colla convidada al certamen fora de les colles locals de Tarragona i Torredembarra si no aconsegueixen classificar-se. D'aquesta manera no es podrà tornar a veure la imatge dels Xiquets de Hangzhou actuant a la Tarraco Arena Plaça com ara fa dos anys