L'estructura metàl·lica del Teatre romà, element central de les visites

El Teatre romà de Tarragona rep visites guiades cada diumenge per mostrar a visitants i tarragonins la nova estructura metàl·lica, superposada a les restes romanes. El nou disseny, que permet contemplar l’escala real de les dues primeres graderies, ha produït polèmica entre els veïns pel seu aspecte.

Tots els diumenges a les 11 del matí es fa una visita guiada i gratuïta al Teatre Romà de Tarragona. Una oportunitat per veure en persona la nova estructura metàl·lica que completa part de les graderies de la càvea. D’aquesta manera el visitant es pot fer una idea de l’escala d’aquest gran teatre del segle primer, en honor a August. Així i tot, ha donat de si tot un debat per l’estètica metàl·lica, que sembla no agradar a alguns veïns de la ciutat. Els experts que expliquen els orígens i funcionament d’aquest edifici romà consideren que ajuda a fer-se una idea i que, generalment, els visitants surten satisfets de la visita.

Asseguren que la nova estructura ha despertat l’interès de visitants i tarragonins per veure de primera mà el nou equipament. Tot i les incidències meteorològiques que han aparegut aquestes darreres setmanes, les dues primeres visites van ser de rècord i preveuen una molt bona temporada d’estiu. Recordem que l’entorn del Teatre es remodelarà i adaptarà per instal·lar un Parc Arqueològic que integrarà el teatre amb el nimfeu i les termes de Sant Miquel, situades als terrenys annexos.