El programa cultural dels Jocs porta clàssics del Festival de Mèrida

 

Un esdeveniment esportiu, els Jocs Mediterranis, que va acompanyat d'un programa cultural que va sumant propostes com la que ara els presentem. Vinculada precisament, al passat romà de Tarragona a través del Festival Internacional de teatre clàssic de Mèrida.

El teatre clàssic serà protagonista del programa cultural dels Jocs de Tarragona. Ho serà de la mà del reconegut Festival Internacional de Mèrida, que només l’any passat va comptabilitzar 168.000 espectadors. Coincidint amb els jocs, Tarragona, de forma temporal es convertirà en u8na extensió d’aquest festival, sumant-se a les ciutats de Medellín, Regina, Cáparra i Madrid, on ja es programen espectacles d’un festival que té l’amfiteatre de Mérida com a punt neuràlgic.

Per això no es descarta que la complicitat teixida entre les dues ciutats es pugui ampliar en el temps. De moment però, els tarragonins tindran l’oportunitat de presenciar dues propostes nascudes en el sí del festival extremeny. La primera d’elles aquest cap de setmana al Teatre Tarragona, amb la representació de l’obra de Sofocles Edip Rei, versionada en castellà per Miguel Murillo, i en aquest cas, adaptada per ser representada en un teatre, tot i que la versió original estava pensada per a ser representada a l’amfiteatre romà de Mèrida.

Posteriorment, el cap de setmana del 16 i 17 de juny serà el torn d’una altra obra clàssica. En aquest cas, Calígula, d’Albert Camus i dirigida per Mario Gas. Les entrades costen 26 euros.