Blinden els Jocs Mediterranis amb 4.000 efectius policials

16 dies abans de Tarragona 2018, la Junta Local de Seguretat ha donat aquest dimecres el seu vistiplau al Pla Director de Seguretat de l'esdeveniment esportiu. La planificació preveu un desplegament sense precedents de totes les forces de seguretat pública amb gairebé 4.000 policies i també d'empreses privades, amb 1.400 efectius més.

Les policies locals dels municipis destinaran tots els seus efectius per garantir la mobilitat i seguretat de cada població seu dels jocs. Els Mossos d'Esquadra posaran a disposició dels Jocs totes les unitats: canina, aèria, de subsòl, els tèdax i el Grup Especial d'Intervenció, a més de la divisió de trànsit que s'ocuparà del Pla de Mobilitat. Un Pla Directiu que inclou un sistema de seguiment en drons.

Coincidint amb l'alerta terrorista de nivell 4 sobre 5, el dispositiu inclou també un ampli desplegament de la Policia nacional i la Guàrdia Civil, els Bombers de la Generalitat, el 112 i el Sistema d'Emergències Mèdiques i Protecció Civil. A més, per garantir la seguretat dels esportistes hi haurà 11 rutes específiques i segures pel seu trasllat fins a la Vila Mediterrània de PortAventura.

El Pla Director s'ha presentat en una reunió de la Junta Local de Seguretat que haurà estat l'última de Jordi Sierra com a subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, a qui hem vist conversant llargament amb un dels possibles candidats a ocupar el càrrec en la nova etapa socialista, l'actual regidor de Seguretat i dels Jocs Mediterranis de Tarragona, Javier Villamayor.