L'Anella Mediterrània, a punt per acollir Tarragona 2018

Queden 17 dies per arrencar la cita i l'espai ja és una realitat. A l'espera d'enllestir el Palau d'Esports, que afronta els detalls de l'última fase d'obres, hem completat una visita per cadascun dels racons del cor dels Jocs Mediterranis. En dues setmanes aquest serà el centre neuràlgic de l'esport.

El 12 maig del 2015 va començar el desembrossament dels terrenys pròxims a l'antic Barri de l'Esperança. Just aquí se situa el tram final de l'avinguda de l'Anella Mediterrània fins arribar al llac artificial amb 13.000 metres cúbics de capacitat i on tan sols falten les embarcacions d'ús per a la ciutadania. Aquest espai alimentarà la vegetació de la zona.

L'anella ocupa 28 hectàrees. En accedir-hi topem amb la pista atlètica, seu del mateix atletisme i del tir amb arc, i operativa des del setembre.

Sobrepassem el complex de Camp Clar i accedim a la piscina olímpica. Tot i que no s'ha pogut inaugurar, ja és una realitat. Aquest mural exterior és el penúltim detall a l'espera de l'aixecament de la grada provisional que augmentarà la capacitat del recinte a les 2.000 persones. Dins del centre aquàtic trobem també els cartells que identificaran cadascuna de les seus dels Jocs Mediterranis.

L'única assignatura pendent serà la construcció de vestidors sota la grada, i és que els competidors de natació i waterpolo utilitzaran els del Complex.

A tocar de la piscina apareix la nova llar del Club Rugby Tarragona, que preveu instal·lar-se aquí més enllà dels Jocs. A l'altre cantó hi ha el Palau d'Esports. Es preveu inaugurar-lo el 15 de juny i arribarà justíssim de temps per acollir l'handbol.

La pista atlètica va finançar-se a través de la Diputació i l'Estat. La piscina s'ha subvencionat amb fons estatals i el Palau és obra de la Generalitat. El consistori assumeix, mentrestant, l'adequació del velòdrom, seu dels Jocs de Boles de Tarragona 2018.