L'Ajuntament de Tarragona modificarà les zones escolars el curs 2019-2020

L’Ajuntament de Tarragona vol modificar les zones escolars de la ciutat. Aquest plantejament arriba després de la queixa d’algunes famílies que per primera vegada portaran els seus fills a l’escola. El problema es localitza a la zona 1 que és massa àmplia. Va des de la part Alta fins a la Mora, i a banda és on es concentren la majoria d’escoles concertades.

Aquest és el mapa actual de les zones d’escolarització que hi ha a la ciutat de Tarragona. A l’hora de fer les preinscripcions escolars té força importància, ja que si algun infant no té plaça al centra que ha sol·licitat en primera opció, la tindrà en algun altre escola de la mateixa zona. A Tarragona el centre de la polèmica està a la zona 1 que és molt àmplia. Va des de la Mora fins a la Part Alta. Això ha comportat que moltes famílies que porten per primera vegada els seus fills a l’escola hagin fet arribar les seves queixes a la regidoria d’Educació per aquesta distribució. És per això que l’Ajuntament modificarà aquestes zones pel proper curs el 2019-2020.

A banda aquesta zona 1 és on es concentren moltes de les escoles concertades de la ciutat, la gran majoria de caire religiós. Moltes famílies volen ser re col·locades en centres laics i públics.

Tot i això dels del consistori recorden que cap nen i nena es quedarà sense escolaritzar-se. Pel proper curs escolar es van ofertar 1351 places de P3 a tot Tarragona i se n’han sol·licitat 1256. El dia 12 de juny es publicaran les llistes definitives.