Tres dels vuit investigats per l'1-O a Tarragona planten el jutge

Aquest matí estaven citades per declarar davant del jutge 8 persones investigades pels fets de l'1 d'octubre a Tarragona. D'aquestes, 3 no han entrat a declarar. Se les acusa de desordres públics i atemptat a l'autoritat. Els investigats consideren que es tracta d'una causa política.

Més d'un centenar de persones, entre elles diputats i regidors dels partits independentistes, s'han aplegat aquest dimecres a les portes de l'Audiència de Tarragona per acompanyar les vuit persones citades a declarar arran dels incidents ocorreguts l'1 d'octubre a la Plaça Imperial Tarraco després de les càrregues policials al proper Institut Tarragona.

D'aquests vuit investigats, tres han decidit no presentar-se davant del jutge mentre que, de la resta, quatre s'han acollit al seu dret de no declarar i el cinquè només ho ha fet per manifestar que no es trobava al lloc dels fets. Entre els que sí que han entrat a declarar hi ha el regidor de la CUP a Tarragona Jordi Martí i el president de la secció local d'Esquerra Sergi Albarran. Tots vuit estan investigats per presumptes delictes de desordre públic i atemptat a l'autoritat.

Tant les persones que no han entrat a declarar com les que sí que ho han fet consideren que es tracta d'una causa política i no reconeixen al tribunal que s'ocupa del seu cas.

D'altra banda també continua la investigació arran de la denúncia de Sergi Albarran respecte als cops que va rebre per part de la Policia Nacional a la mateixa Plaça Imperial Tàrraco. En aquest sentit, el proper dijous 7 de juny declararan presencialment a l'Audiència dos agents de la Policia Nacional investigats, després de refusar-se la seva declaració per videoconferència.