El PP confia que el cas Gürtel no afectarà el pacte amb el PSC a Tarragona

El Partit Popular confia que el pacte de govern a l'Ajuntament de Tarragona, amb el PSC, es mantindrà fins a final de mandat, aliè al que passi al Govern espanyol, amb la moció de censura que es debatrà al Congrés aquest dijous, i després de la sentència del cas Gürtel. Avui el portaveu dels populars a l'Ajuntament de Tarragona ha parlat per primer cop de la petició de l'oposició perquè es trenqui el pacte.

El Pacte de Govern entre PP i PSC a l'Ajuntament de Tarragona és un pacte de ciutat, i això ho té clar el portaveu del grup popular al consistori i primer tinent d'alcalde José Luís Martín, que acusa als grups de Ciutadans, Esquerra, Iniciativa i la CUP d'interessos partidistes quan demanen que, després de la sentència del cas Gürtel, Ballesteros trenqui amb el PP.

Martín assegura que divendres mateix va parlar amb l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i que tot segueix igual, tal com es van comprometre les dues forces el febrer de 2016, de garantir l'estabilitat a Tarragona fins les properes eleccions municipals. Martín no amaga però la seva preocupació per la situació en què es troba el seu partit, que aquesta setmana s'enfronta a una moció de censura al Congrés.

El portaveu del PP assegura que desconeix si abans del pacte amb els populars, Ballesteros va intentar un acord amb Esquerra Republicana, com hauria insinuat l'alcalde en saber que els republicans demanen ara la ruptura del PSC amb el PP.