Dimecres declararan davant del jutge vuit persones investigades per l'1-O

Dimecres han estat citades a declarar 8 persones com a investigades pels fets de l'1 d'octubre a Tarragona. Ho han anunciat els implicats, aquesta tarda, durant un acte en què han rebatejar simbòlicament la plaça Imperial Tarraco amb el nom d'1 d'octubre. Consideren que, com els fets del 8 de novembre, és una causa política. Avui precisament han acabat les declaracions dels 39 investigats per vaga del 8-N.

Els 8 investigats estan citats per comparèixer davant del jutge aquest dimecres pels fets que van passar a la plaça Imperial l’1 d’octubre. Va ser l’indret on es van produir unes de les càrregues policials més importants i per això han volgut recordar aquella jornada rebatejant la Imperial com a plaça de l’1 d’octubre. Els investigats denuncien que no saben ni de quins delictes els acusen, cosa que els genera indefensió, i també el fet que alguns dels investigats ni tan sols eren a la Imperial. Entre els citats hi ha el president local d’Esquerra, Sergi Albarran, que va resultar ferit. Ell també va denunciar la Policia Nacional però remarca que aquesta investigació avança molt lenta.

Entre els 8 investigats hi ha el regidor de la CUP a Tarragona Jordi Martí. Tots ells asseguren que es tracta d’una causa política. És la mateixa denúncia de les persones que han declarat per la vaga del 8 de novembre. Aquest dilluns era el torn de 7 més, del total de 39 investigats pels talls de carretera i marxes lentes d’aquell dia. Tots han demanat que s’arxivi la causa i dos dels citats han decidit no entrar als jutjats. Entre ells el regidor de la CUP de Torredembarra, Toni Sacristan.