Els ajuntaments del territori es desmarquen de la carta de Millo on demana gestionar els espais públics amb neutralitat

Els municipis, pendents de la carta del delegat del Govern espanyol, Enric Millo, on els demana que retirin tots els símbols partidistes col·locats en espais públics i equipaments municipals. Carta que han rebut ajuntaments com Tarragona o Torredembarra. Ballesteros diu que només retirarà els símbols que entorpeixin la vida quotidiana. A Torredembarra no ho faran, emparant-se en l'acord del ple.

A la carta, el Delegat del Govern Espanyol a Catalunya es dirigeix als alcaldes i alcaldesses en un to col·loquial per recordar-los que els ajuntaments han de mantenir la neutralitat el la gestió dels espais públics, ja que, recorda, són de tots els ciutadans. Una neutralitat que considera no s'ha complert en els darrers mesos, fet que creu responsable de produir una ruptura de la convivència que, en algunes ocasions segons Millo, ha acabat en enfrontaments entre ciutadans.

Des d'un municipi on no existeixen símbols ni pancartes col·locades en edificis públics com Tarragona, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha manifestat després de rebre la carta el seu respecte a la llibertat d'expressió a l'espai públic, i ha manifestat que només retirarà símbols que entorpeixin el desenvolupament de la vida quotidiana a la ciutat.

Una carta que ha estat rebuda via correu electrònic aquest mateix dimarts a la tarda a Torredembarra, un dels municipis del territori que llueix a la façana de l'ajuntament una pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics. Des del consistori torrenc recorden que penjar la pancarta va ser una decisió del plenari i que els actes de protesta que es duguin a terme al llarg del municipi estan emmarcats dins d'una reivindicació legítima

A diferència de Torredembarra, altres municipis que llueixen pancartes similars, estelades o llaços grocs a la façana de l'ajuntament o en altres espais municipals, com poden ser Valls i Montblanc, encara no han rebut ni aquest carta de Millo ni altres requeriments semblants per a la seva substitució.