La regidora de la CUP Laia Estrada es nega a declarar per la vaga del 8-N a Tarragona

 

Avui als jutjats de Tarragona han seguit les compareixences dels investigats per la vaga del 8 de novembre. Dels 7 citats, dos no han entrat als jutjats. Una d’elles, la regidora de la CUP Laia Estrada, que assegura que és una causa política. La defensa de tots ells demana l’arxiu de la investigació.

Les 7 persones investigades han arribat juntes als jutjats de Tarragona. Entre elles, els dos regidors de la CUP de Tarragona, Laia Estrada i Jordi Martí. Estrada, però, ha decidit no entrar als jutjats. A més d’ella, un altre dels investigats també ha plantat al jutge. Asseguren que es tracta d’una causa política i que la intenció és criminalitzar l’independentisme.

De les 7 persones citades, 5 sí que han comparegut davant del jutge, entre ells Jordi Martí. Alguns han contestat les preguntes de la defensa i d’altres han explicat que el 8 de novembre no van participar en cap marxa lenta ni tall de carretera a Tarragona. L’advocat demana que s’arxivi aquesta investigació i defensa que els fets s’emmarquen en el dret a vaga i a la protesta pacífica.

Aquest ha estat el tercer dia de declaracions per la vaga del 8 de novembre i a les portes dels jutjats s’han tornat a concentrar un grup de persones per donar suport als investigats. En total hi ha 39 persones investigades acusades d’un suposat delicte contra la seguretat del trànsit.